Bij Van Verseveld Financiële Diensten kunt u, als werknemer én als werkgever, terecht voor uw pensioenvoorzieningen. Ook adviseren wij u graag over de mogelijkheden van aanvullende en/of individuele pensioenvoorzieningen.

Het ouderdomspensioen is het totale inkomen, dat u ontvangt na uw werkzame leven (meestal vanaf 65-jarige leeftijd). Het algemene streven is dat dit inkomen 70% van het laatst verdiende inkomen bedraagt.

Pensioenopbouw voor een werknemer.

Het ouderdomspensioen bestaat meestal uit A.O.W., bedrijfspensioen en eventueel een privéaanvulling (lijfrenteverzekering, belegging- en/of spaarrekening). Wanneer het totaal van A.O.W. en bedrijfspensioen samen minder is dan 70% van het laatst verdiende loon is er sprake van een pensioengat.

Dit pensioengat ontstaat in onder andere de volgende situaties:

  • u bent van werkgever veranderd;
  • u heeft geen eindloonregeling (ruim 80% van de regelingen valt hieronder);
  • u heeft geen pensioenregeling, of een periode niet deelgenomen;
  • u bent gescheiden;
  • een deel van uw inkomen telt niet mee voor uw pensioen, denk hierbij aan overuren, provisie en bonussen.

Onderzoek door het Verbond van Verzekeraars heeft uitgewezen, dat 75% van de werknemers in loondienst een pensioentekort heeft.
Dit betekent dat een privéaanvulling voor de meeste Nederlanders een noodzaak is om een pensioen van 70% van het inkomen te behalen!

Hiervoor kunt u een lijfrenteverzekering afsluiten. Deze premies zijn binnen bepaalde grenzen fiscaal aftrekbaar. Tevens zijn er oplossingen te bedenken met een belegging- en/of spaarrekening. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, hangt geheel af van uw persoonlijke wensen en situatie. Wij nodigen u uit een afspraak te maken om uw situatie in kaart te brengen.
U kunt ons bereiken onder telefoonnummer 033-8886703.

KLIK HIER VOOR DE PENSIOENCHECK!

Pensioenopbouw voor een werkgever

Als ondernemer / directeur neemt u een bijzondere positie in. U bent immers werknemer en werkgever tegelijk. Uw pensioensituatie is daardoor niet te vergelijken met die van een werknemer.
U heeft méér mogelijkheden met uw pensioen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het onder te brengen bij een verzekeraar óf om het op te bouwen binnen uw bedrijf. En ook daarvoor zijn diverse mogelijkheden. Welke het beste bij ú past, weet u pas als u alle opties op een rijtje heeft.
Wij nodigen u uit samen uw mogelijkheden in kaart te brengen.


Meer informatie?
De velden met een * zijn verplicht